Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Slovensko

SaS: SNP je historický míľnik, keď sa Slovensko vzoprelo nacizmu

Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predseda liberálov Branislav Gröhling pripomína, že aj dnes sa do popredia dostáva nenávistná rétorika, ktorá rozdeľuje spoločnosť.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Slovenské národné povstanie (SNP) predstavuje podľa opozičnej strany SaS dôležitý míľnik v histórii, keď sa Slovensko vzoprelo nacizmu a začalo bojovať za slobodný a demokratický svet. Ani 80 rokov po tejto udalosti však nemožno zabúdať na obete padlých hrdinov, ani na hrozby nacizmu, fašizmu a nenávisti, ktoré sa stále dostávajú do popredia. TASR sprostredkoval stanovisko strany SaS jej hovorca Ondrej Šprlák.

Predseda liberálov Branislav Gröhling pripomína, že aj dnes sa do popredia dostáva nenávistná rétorika, ktorá rozdeľuje spoločnosť. "Veľmi často sa k nej uchyľujú práve predstavitelia vlády, ktorí sa neštítia hroziť iným ľuďom násilím či označovať časť spoločnosti za 'rakovinu'," podotkol.

Zdôraznil, že rovnako si treba počas tohto dňa pripomenúť hodnoty demokracie a slobody, ktoré sú často potierané. "Práve totalitné ideológie sa boja akéhokoľvek prejavu slobody - či už v kultúre, v médiách, alebo v konaní občanov," dodal predseda SaS.