Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

SaS: Vymenovanie Gašpara je dôkazom, že Pellegrini slúži Ficovi

Na snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prezident v pondelok vymenoval Pavla Gašpara za riaditeľa SIS.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Vymenovanie Pavla Gašpara za šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) je dôkazom, že prezident Peter Pellegrini verne slúži iba premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) a nie občanom Slovenska. Upozornila na to opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS). TASR o tom informoval jej hovorca Ondrej Šprlák.

"Prezident Peter Pellegrini opäť raz zabudol na ľudí a ich problémy. Po dvoch mesiacoch v úrade nespravil pre občanov absolútne nič. Namiesto toho ale verne slúži Ficovi a záujmom vládnej koalície. Vymenovanie Pavla Gašpara za šéfa SIS je toho jasným dôkazom," uviedol predseda SaS Branislav Gröhling.

Podľa podpredsedníčky SaS Márie Kolíkovej je vymenovanie Gašpara ďalší úder pre právny štát na Slovensku. "Osobitne po úspešnom útoku na premiéra by mal prezident vymenovať za šéfa SIS len takého človeka, pri ktorom nie sú pochybnosti o jeho odbornej a morálnej integrite. Prezident Pellegrini vymenovaním Gašpara mladšieho za šéfa SIS zlyhal a potvrdil, že slúži Ficovi a nie všetkým občanom Slovenska," dodala.

Prezident v pondelok vymenoval Pavla Gašpara za riaditeľa SIS. Gašparovu nomináciu na tento post odsúhlasila vláda vo februári.