Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Slovensko

Šaško: Ponuka pre sestry a pôrodné asistentky je korektná a férová

Na archívnej snímke minister zdravotníctva SR Kamil Šaško (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister v piatok oznámil dohodu na navýšení finančných prostriedkov na platy zdravotníkov vo výške viac ako 100 miliónov eur.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 20. októbra (TASR) - Ponuka platových podmienok voči sestrám a pôrodným asistentkám je maximálne korektná a férová. Zdôraznil to minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) vo videu na sociálnej sieti. Zopakoval, že rast ich miezd nebude spomalený.

"Návrh, ktorý predkladám, garantuje, že každá z vás bude mať presne rovnaké podmienky nárastu platov, ako tomu bolo aj pred prijatím konsolidačného balíka," odkázal minister sestrám a pôrodným asistentkám. "Celý balík, ktorý sa mi podarilo vyrokovať, sa netýka iba sestier a pôrodných asistentiek, ale aj záchranárov a všetkých ostatných zdravotníckych povolaní," doplnil.

Šaško sa pýta, či rast platov o takmer desať percent v časoch tvrdej konsolidácie môže byť aj naďalej dôvodom na nátlakové akcie. Dodal, že ide o presne také navýšenie, s akým sa dlhodobo počítalo.

Minister v piatok (18. 10.) oznámil dohodu na navýšení finančných prostriedkov na platy zdravotníkov vo výške viac ako 100 miliónov eur. Sestrám a záchranárom ponúka rovnaké zvyšovanie miezd ako pred konsolidáciou. Lekárom by sa platy mohli zvýšiť o 6,4 percenta namiesto troch percent.