Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

O podpore kandidáta na šéfa SDKÚ-DS sa v Košiciach rozhodne v pondelok

Jeden z kandidátov na post šéfa SDKÚ-DS Pavol Frešo Foto: TASR/Michal Svítok

Dnes sa trojica uchádzačov o najvyšší stranícky post predstaví na híringu v Banskej Bystrici.

Bratislava/Košice 26. apríla (TASR) - Bratislavské krajské predsedníctvo SDKÚ-DS zatiaľ ostáva jediné, ktoré hlasovaním vyjadrilo podporu jednému z troch kandidátov na post predsedu SDKÚ-DS. Po Prešovskom kraji sa v stredu (25.4.) nehlasovalo ani na rokovaní košického predsedníctva. Dnes sa trojica uchádzačov o najvyšší stranícky post predstaví na híringu v Banskej Bystrici.

Košický kraj však o podpore niektorého z kandidátov hlasovať bude. Ako dnes povedal pre TASR predseda košického regionálneho zväzu SDKÚ-DS Marek Vargovčák, v stredu ešte nemali všetky miestne zväzy v Košickom kraji za sebou svoje konferencie, krajské predsedníctvo sa tak opäť zíde v pondelok (30.4.).

V Bratislavskom kraji Lucia Žitňanská získala 13 hlasov členov predsedníctva, Pavol Frešo tri a Viliam Novotný žiadny. Žitňanská je v Bratislave šéfkou. Rozhodnutie krajských predsedníctiev však nie je záväzné, o všetkom rozhodnú delegáti na kongrese 19. mája v tajnom hlasovaní.

Séria otvorených regionálnych predsedníctiev bude po dnešnej Banskej Bystrici pokračovať v piatok (27.4.) v Trnave, v nedeľu (29.4.) v Trenčíne a v pondelok (30.4.) v Nitre.