Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Slovensko

SHMÚ:V noci sa môže vyskytnúť prízemný mráz, v nedeľu vietor na horách

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

S vetrom na horách treba v nedeľu počítať vo viacerých okresoch Žilinského kraja, rovnako v okrese Poprad, Brezno a Banská Bystrica.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. októbra (TASR) - V noci na nedeľu (13. 10.) sa môže najmä na východnom a strednom Slovensku vyskytnúť prízemný mráz. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji treba od rána počítať s vetrom na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na webe.

Výstraha pred mrazom vo vegetačnom období platí od polnoci do 7.00 h pre celý Prešovský a Košický kraj, tiež pre niektoré okresy Žilinského a Banskobystrického kraja. "Vo výške päť centimetrov nad povrchom sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus tri stupne Celzia," priblížil SHMÚ.

S vetrom na horách treba v nedeľu počítať vo viacerých okresoch Žilinského kraja, rovnako v okrese Poprad, Brezno a Banská Bystrica. Dosiahnuť môže nárazovo rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu. Výstraha prvého stupňa platí od 8.00 do 21.00 h.