Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Slovensko

SK8 spúšťa vzdelávací program pre samosprávy

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Program je zameraný na inovácie v rôznych oblastiach spoločenského života spadajúcich do kompetencií samospráv.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Združenie Samosprávne kraje Slovenska (SK8) spúšťa nový vzdelávací program pre samosprávy s názvom Škola regionálnych inovácií. Prvý ročník sa uskutoční 15. a 16. októbra v priestoroch Kreatívneho centra Trnava. TASR o tom informovali zo SK8.

Program je zameraný na inovácie v rôznych oblastiach spoločenského života spadajúcich do kompetencií samospráv. Určený je pre zamestnancov obcí, miest a krajov, zamestnancov inovačných centier a rozvojových agentúr, ako aj regionálnym aktérom venujúcim sa rozvoju samospráv. Registrácia je otvorená do 1. októbra.

Počas dvoch dní zažijú účastníci prednášky a praktické workshopy od skúsených expertov na inovatívne prístupy v oblastiach, ako napríklad podpora podnikania, vzdelávanie žiakov, kreatívny priemysel či digitálne služby. Absolventi programu získajú základné vedomosti a schopnosti na napĺňanie inovačného potenciálu regiónov.

"Našou ambíciou je zvýšiť inovačnú výkonnosť regionálnych aktérov a búrať stereotypy o správe vecí verejných. Regionálne inovácie sú kľúčové pre udržateľný rozvoj a konkurencieschopnosť územnej samosprávy. V regiónoch zlepšujú kvalitu života obyvateľov, vytvárajú nové príležitosti pre podnikanie a pomáhajú efektívnejšie reagovať na globálne trendy," uviedol riaditeľ kancelárie združenia SK8 Matúš Lukačovič.