Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Slovensko

Viaceré školy si prevzali Diamantovú cenu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počas štvorročného fungovania Diamantovej ceny DofE sa do tejto aktivity zapojilo už 44 škôl.

Bratislava 20. júna (TASR) - Viaceré školy, ktoré sa angažujú v inovatívnom školskom manažmente, si vo štvrtok prevzali Diamantovú cenu. Ocenenie zastrešené Medzinárodnou cenou vojvodu z Edinburghu (DofE) zvýrazňuje školy, ktoré napredujú v tvorbe vízií, budovaní efektívnych tímov a rozvoji líderských schopností.

Vo štvrtok ocenené školy z Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja - Evanjelické lýceum v Bratislave, Gymnázium F. V. Sasinka v Skalici, Gymnázium Angely Merici v Trnave a Gymnázium Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou, absolvovali unikátne manažérske vzdelávanie. "Zapojili sa do programov zameraných na tvorbu vízií, budovanie a riadenie tímov, správu financií a zdrojov a rozvoj líderských schopností," priblížila členka vedenia programu Andrea Vrbovská.

Upozornila tiež, že Diamantová cena poskytuje školám nielen potrebné manažérske zručnosti, ale aj priestor, inšpiráciu a podporu, aby mohli efektívne reagovať na meniace sa potreby študentov a trhu práce. Základnými princípmi programu sú pritom výmena skúseností a zdieľanie dobrej praxe medzi školami a firemným prostredím. "Teší nás, že cena spája školy, verejný, štátny, mimovládny aj biznis sektor," dodala Vrbovská.

Počas štvorročného fungovania Diamantovej ceny DofE sa do tejto aktivity zapojilo už 44 škôl.