Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Slovensko

Skončilo sa dokazovanie v kauze vraždy exmanželky Miroslava V.

SR ŠTS Miroslav V. kauza kyselina exmanželka súd BAXNaŠpecializovanom trestnom súde v Pezinku pokračovalo pojednávanie s obžalovaným Miroslavom V. v kauze "rozpustenie exmanželky v kyseline"Na snímke vľavo na súdnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku Miroslav V. Foto: TASR - Martin Baumann

Prokurátor podal na Miroslava V. vlani v septembri obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Pezinok 20. júna (TASR) - Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku skončil dokazovanie v prípade Miroslava V., obžalovaného pre vraždu jeho exmanželky. Nasledujú záverečné reči procesných strán.

Na začiatku štvrtkového hlavného pojednávania sa prehrávali obhajobou navrhnuté dôkazy v podobe informácií z BTS staníc. Ďalšie dôkazy navrhované obhajobou súd odmietol vykonať. Predsedníčka senátu ŠTS okrem iného uviedla, že by "išlo o svedkov, ktorí by opakovali skutočnosti, ktoré vo veci nie sú sporné".

Prokurátor podal na Miroslava V. vlani v septembri obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť najmä pomsta a skutočnosť, že proti exmanželovi vypovedala v ekonomických trestných veciach.