Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 20. október 2024Meniny má Vendelín
< sekcia Slovensko

SLOVÁCI SA STRETNÚ Z CELÉHO SVETA na konferencii o SR a krajanoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Jej tohtoročným motívom bude spájanie pre budúcnosť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 20. októbra (TASR) - Stála konferencia Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí sa bude aj v tomto roku venovať aktuálnym otázkam krajanského života. Uskutoční sa 24. a 25. októbra v kongresovej sále ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí v Bratislave. Jej tohtoročným motívom bude spájanie pre budúcnosť. TASR o tom informovali z Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ), ktorý za podujatím stojí.

Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program. Konferencia prinesie viaceré témy. Diskutovať sa bude napríklad o súčasnom stave slovenských komunít a perspektívach ich vývoja v nasledujúcich rokoch či o vzdelávacích potrebách krajanov. "Z kapacitných dôvodov bude účasť na konferencii možná iba na pozvánky. Pre širokú verejnosť a ďalších záujemcov je zabezpečený online prenos konferencie," avizovali organizátori.

Konferencia sa koná od roku 1999. Je kľúčovým fórom pre riešenie otázok krajanského života. Zúčastňujú sa na nej zástupcovia slovenských komunít z celého sveta, významné osobnosti slovenského zahraničia a predstavitelia štátnych orgánov SR.