Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Slovenskí a maďarskí policajti cvičili súčinnosť pri zadržaní lupičov

Snímka zo spoločného cvičenia. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Hlavným cieľom bolo precvičiť jednotlivé policajné činnosti, postupy, spoluprácu a súčinnosť policajných zložiek pri cezhraničnom prenasledovaní.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Košice 19. júna (TASR) - Súčinnosť a spoluprácu policajtov v Košickom kraji s ich maďarskými kolegami preverilo utorkové (18. 6.) spoločné cvičenie. Začalo sa na slovenskom území prijatím informácie na tiesňovej linke 112, že došlo k prepadnutiu čerpacej stanice v Trebišove dvoma ozbrojenými páchateľmi, ktorí unikajú v aute smerom na obec Veľaty. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

V rámci cvičenia po prijatí oznámenia a preverení jeho hodnovernosti bolo vyhlásené pátranie po vozidle a páchateľoch. "Podozrivé unikajúce vozidlo prenasledovali hliadky Policajného zboru smerom na hraničný priechod s Maďarskom. Keďže bol predpoklad, že vozidlo prekročí štátne hranice so Slovenskou republikou, o spoluprácu bola požiadaná maďarská polícia prostredníctvom spoločného kontaktného pracoviska," priblížila Mésarová. Po tom, čo vozidlo prekročilo štátnu hranicu pri Slovenskom Novom Meste, sa k prenasledujúcim hliadkam slovenskej polície pridali ich maďarskí kolegovia. "K úspešnému zadržaniu unikajúceho vozidla a jeho posádky došlo za maďarskou obcou Pálhaza," skonštatovala hovorkyňa.

Hlavným cieľom bolo podľa nej precvičiť jednotlivé policajné činnosti, postupy, spoluprácu a súčinnosť policajných zložiek pri cezhraničnom prenasledovaní. Policajti si zároveň preverili spôsob a možnosti komunikácie a prenosu informácií.