Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

Slovenskí študenti môžu žiadať o štipendiá na štúdium v Rakúsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Štipendium pre študentov druhého stupňa vysokej školy na vypracovanie diplomovej práce je podľa Chlupa v sume 1250 eur mesačne.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Slovenskí študenti sa opäť môžu uchádzať o štipendiá na študijné či výskumné pobyty v Rakúsku v rámci Akcie Rakúsko - Slovensko. Okrem vysokoškolákov sa o ne do 15. októbra môžu prihlásiť aj doktorandi, vysokoškolskí učitelia či vedeckí pracovníci. TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

"Slovenské vysoké školy zároveň môžu predkladať žiadosti o podporu spoločných projektov s rakúskymi univerzitami a odbornými vysokými školami. Projekty podporujú aj spoluprácu akadémií vied oboch krajín," uviedol Chlup.

Štipendium pre študentov druhého stupňa vysokej školy na vypracovanie diplomovej práce je podľa Chlupa v sume 1250 eur mesačne. Výskumné štipendium pre doktorandov je v rovnakej výške. Dodal, že v rámci projektu sú k dispozícii aj výskumné štipendiá pre vedeckých a pedagogických pracovníkov do 10 rokov od ukončenia PhD. vo výške 1400 eur mesačne.