Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Slovensko, Za ľudí, KÚ podporí Mikloška ako kandidáta na šéfa NR SR

Na snímke poslankyňa NR SR Veronika Remišová (Slovensko). Foto: TASR - Martin Baumann

Poslankyňa Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) skritizovala, že ešte neexistuje dohoda na novom šéfovi parlamentu.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Poslanci parlamentu za klub Slovensko, Za ľudí, KÚ podporia Františka Mikloška ako kandidáta na predsedu Národnej rady (NR) SR. Potvrdil to predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš na utorkovej tlačovej konferencii. Namieta, že nový šéf parlamentu sa od konca Petra Pellegriniho vo funkcii ešte nezvolil.

"Je potrebné, aby sa opozícia spojila a ukázala 'zlomoci', ktorá tu vládne, že vieme spolupracovať a vieme byť jednotní. Tak ako sme vždy ochotní dávať podpisy na odvolávanie ministrov, zvolávanie mimoriadnych schôdzí, tak takisto sme ochotní dodať naše hlasy na jednotného spoločného opozičného kandidáta na predsedu NR SR," poznamenal. Mikloškovu nomináciu by podporil aj poslanec Ľubomír Galko (nezaradený).

Poslankyňa Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) skritizovala, že ešte neexistuje dohoda na novom šéfovi parlamentu. "My nespochybňujeme, že tento post patrí vládnej koalícii, na rozdiel od nich, ktorí spochybňujú a chcú odvolať Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu NR SR. Keď však vládna koalícia nie je schopná po 157 dňoch obsadiť druhý najvyšší post, tak ponúkame spoločného opozičného kandidáta," skonštatovala.

Líder kresťanských demokratov Milan Majerský v utorok avizoval, že opozícia navrhne vlastného kandidáta na predsedu Národnej rady (NR) SR. Za KDH chcú nominovať poslanca Františka Mikloška. Na jeho mene je podľa neho zhoda naprieč opozičnými stranami.