Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

B. Kollár zostáva na čele hnutia Sme rodina. Bude mať 4 podpredsedov

Na snímke predseda politickej strany Sme rodina Boris Kollár počas tlačovej konferencie v Bratislave 11. novembra 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Za svojich podpredsedov si vybral Milana Krajniaka, Dušana Poliaka, Jozefa Vašutu a Petru Krištúfkovú.

Bratislava 11. júna (TASR) - Predsedom Sme rodina zostáva aj po dnešnom kongrese hnutia v Piešťanoch Boris Kollár. Za svojich podpredsedov si vybral Milana Krajniaka, Dušana Poliaka, Jozefa Vašutu a Petru Krištúfkovú. Hnutie bude mať aj inštitút splnomocnencov, ktorí podľa generálneho manažéra Dávida Tarčáka budú zodpovedať za vymedzené záležitosti. Zatiaľ bola do tejto funkcie ustanovená iba Monika Onderková, ktorá sa bude zaoberať ochranou biologickej rodiny a právami detí.

V programe hnutia Sme rodina nedošlo podľa Kollára na kongrese k žiadnym zmenám a priority stanovené pred voľbami budú jeho členovia presadzovať aj v nasledujúcom období. "Samozrejme, je to ochrana rodiny, sú to zákony proti imigrácii. Snaha, aby sme zostali svojbytní, je to ochrana pred salámovou metódou z Európskej únie, aby nás neobrala o všetky možnosti a práva rozhodovania, sú to zákony o ochrane ľudí pred neprispôsobivými občanmi. Teraz sme podali dva nové zákony. Jeden zo sociálnej oblasti a jeden je novelou stavebného zákona a chráni opäť ľudí pred neprispôsobivými občanmi. Takže pripravujeme zákony a už teraz sú predložené dva," skonštatoval Kollár.

Hnutie bude podľa jeho slov aj naďalej spolupracovať s opozičnou SaS a OĽaNO-NOVA, záujem o podpis opozičnej zmluvy však nemá. "Budeme spolupracovať, však celá opozícia aj teraz hlasovala jednotne za odvolanie ministra Kaliňáka. Na to nepotrebujeme mať podpísanú zmluvu ani dohodu o spolupráci. Ja si nepotrebujem raz do mesiaca sadnúť so Sulíkom na kávu. Ale principiálne, my sa vieme aj v parlamente veľmi rýchlo dohodnúť, my sa vlastne ani nemusíme dohadovať. Vieme, kde je zdravý rozum a vieme, čo máme robiť a vieme, prečo sme do toho parlamentu prišli. Keby som ponuku na podpis opozičnej zmluvy dostal, odmietli by sme ju," povedal Kollár.