Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Slovensko

Smer odmieta útoky opozície na prezidenta pre podpis zákona o STVR

Na snímke slovenský prezident Peter Pellegrini. Foto: TASR - Kancelária prezidenta SR

Smer-SD zároveň ocenil postoj nominantov SNS na Ministerstve kultúry SR, osobitne ministerky Martiny Šimkovičovej pri presadzovaní dôležitých mediálnych zákonov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 1. júla (TASR) - Strana Smer-SD odmieta útoky opozície na prezidenta SR Petra Pellegriniho v súvislosti s podpisom zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR). Podčiarkla, že prezident sa v súlade s Ústavou SR rozhodol nevyužiť právo veta a legislatívu podpísal. Stanovisko strany TASR poskytol jej tlačový odbor.

"Skončila sa éra, kedy opozícia a médiá zakričali a hlava štátu sa postavila na ich stranu bez ohľadu na záujmy verejnosti, ktorá si výslovne želá zmeny vo vysielaní verejnoprávnej televízie a rozhlasu. Smer-SD nepochybuje, že prezident SR svoje právo veta využíva a bude využívať suverénne a nezávisle od vôle vládnych politických strán," uviedla strana.

Smer-SD zároveň ocenil postoj nominantov SNS na Ministerstve kultúry SR, osobitne ministerky Martiny Šimkovičovej pri presadzovaní dôležitých mediálnych zákonov. Strana podotkla, že napriek útokom "zo strany opozície, protivládnych médií a mimovládnych organizácií", postupujú pri plnení záväzkov z vládneho programu a predkladajú návrhy, ktoré podporuje celá koalícia.