Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

Slovenská pošta vydáva poštovú známku k 80. výročiu SNP

Na snímke presklenie Pamätníka SNP v Banskej Bystrici 10. apríla 2024. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Motívom známky k výročiu povstania je Pamätník SNP nachádzajúci sa v Banskej Bystrici a nemecký tank z pamätníka Karpatsko-duklianskej operácie z múzea v prírode vo Vyšnom Komárniku.

Bratislava 28. augusta (TASR) - Slovenská pošta vydáva v stredu poštovú známku k 80. výročiu Slovenského národného povstania (SNP). Zároveň vydáva aj známku k 80. výročiu Karpatsko-duklianskej operácie - Duklianske bojisko. TASR o tom informoval vedúci odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Martin Guzi.

Motívom známky k výročiu povstania je Pamätník SNP nachádzajúci sa v Banskej Bystrici a nemecký tank z pamätníka Karpatsko-duklianskej operácie z múzea v prírode vo Vyšnom Komárniku. Motívom druhej známky je pamätník Československej armády na Dukle spolu s ruským tankom z pamätníka Karpatsko-duklianskej operácie z múzea v prírode vo Vyšnom Komárniku.

Súčasne s poštovými známkami budú vydané obálky prvého dňa s pečiatkou FDC s dátumom 28. augusta 2024 a domicilom mesta Banská Bystrica a domicilom obce Krajná Poľana.