Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Slovensko

SNS: Keby SR kúpilo obrnené vozidlá skôr, ušetrilo by asi 40 mil. eur

Na snímke predseda strany SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Celková cena za zákazku vrátane vozidiel infraštruktúry a munície je 447 miliónov eur.

Bratislava 30. marca (TASR) - Keby Slovensko kúpilo obrnené vozidlá skôr, ušetrilo by približne 40 miliónov eur. V reakcii na schválenie nákupu 76 bojových obrnených vozidiel (BOV) 8x8 to uviedla mimoparlamentná strana SNS. TASR stanovisko poskytla riaditeľka kancelárie predsedu strany Zuzana Škopcová.

"Toto vozidlo bolo vyvinuté v gescii Ministerstva obrany SR v roku 2018. Keby sme ho kúpili skôr, mohlo byť zruba o 500.000 eur lacnejšie. Päťstotisíc eur na každom vozidle je daň za bohapustý populizmus opozície, ktorá dnes vládne," tvrdí SNS.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa podľa strany mýlil, keď pred pár rokmi kritizoval bývalého ministra obrany Petra Gajdoša. "Aj dnes miesto slova uznania minister obrany Naď len hanlivo útočí na ministra Gajdoša a SNS," doplnila strana.

Vláda v stredu rozhodla o tom, že Slovensko nakúpi od Fínska 76 bojových obrnených vozidiel (BOV) 8x8 a uložila ministrovi obrany do 30. septembra uzatvoriť potrebné zmluvné dokumenty. Celková cena za zákazku vrátane vozidiel infraštruktúry a munície je 447 miliónov eur.