Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Slovensko

SNS navrhuje daňové úľavy pre trénerov v športe

Na snímke minister cestovného ruchu a športu (MCRŠ) SR Dušan Keketi (nominant SNS) počas tlačovej konferencie v Bratislave v utorok 27. augusta 2024. Foto: TASR - Dano Veselý

Zákon by mal v prípade schválenia nadobudnúť účinnosť 1. januára 2025.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Koaličná SNS navrhuje oslobodenie príjmov trénerov od daní do výšky 500 eur mesačne. Okrem toho chce zaviesť aj maximálny limit pre odvody na sociálne a zdravotné poistenie. Návrh zákona predloží na najbližšej schôdzi Národnej rady (NR) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

"Cieľom je zmierniť finančné zaťaženie trénerov a športových organizácií, čo má podporiť rozvoj športu na Slovensku," uviedla SNS. Verí, že tieto zmeny uľahčia prácu trénerov.

Podpora trénerov je podľa strany kľúčová na udržanie kvality športu a jeho ďalší rozvoj. "Týmto krokom SNS zabezpečí, že tréneri budú mať lepšie podmienky na svoju prácu a športové kluby budú môcť efektívnejšie riadiť svoje financie," podotkla Škopcová. SNS podľa vlastných slov očakáva, že tento zákon bude prijatý pozitívne.

Zákon by mal v prípade schválenia nadobudnúť účinnosť 1. januára 2025.