Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

SNS ocenila rozhodnutie založiť tím na prešetrenie riadenia pandémie

Na snímke podpredseda Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) a predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Podľa SNS je dôležité, aby Správa štátnych hmotných rezerv SR zanalyzovala nákupy počas pandémie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. októbra (TASR) - Koaličná Slovenská národná strana (SNS) ocenila rozhodnutie založiť vyšetrovací tím na prešetrenie reakcie štátu na pandémiu ochorenia COVID-19 a poďakovala sa ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi (Hlas-SD), ktorý o vzniku tímu informoval na pondelkovej tlačovej konferencii. Strane je zároveň ľúto, že sa tak nestalo skôr. TASR o tom informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

"Veríme, že tento špecializovaný tím sa zameria na veci v spolupráci s novým ministrom zdravotníctva a ministerkou Denisou Sakovou (Hlas-SD). Dúfame, že dodajú verejnosti reálne výsledky o tom, kto a ako v období 2020 - 2022 na COVID-19 zarábal," uviedla Škopcová. Zdôraznila, že vznik tímu dlhodobo požadoval aj splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár. Strana verí, že ľudia, ktorí na pandémii zarábali, neujdú pred zodpovednosťou.

Podľa SNS je dôležité, aby Správa štátnych hmotných rezerv SR zanalyzovala nákupy počas pandémie. Ministerstvo zdravotníctva by podľa strany malo urobiť analýzu očkovania vrátane spotreby materiálu.

Minister Šutaj Eštok s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom informovali o vzniku vyšetrovacieho tímu v pondelok na tlačovej konferencii. Polícia by sa podľa ministra mala zaoberať najmä štyrmi okruhmi vyšetrovania. Preveriť by mala prideľovanie peňazí na mobilné odberné miesta, nákupy zdravotníckeho materiálu, nákupy vakcín a úmrtia na ochorenie. Vyšetrovací tím vznikne na protikorupčnej jednotke Úradu boja proti organizovanej kriminalite.