Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Slovensko

SNS: Odvolanie E. Chmelára z funkcie poradcu nie je naším rozhodnutím

Na snímke Eduard Chmelár. Foto: TASR - Michal Svítok

Chmelár svoj koniec vo funkcii poradcu predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) pre politické záležitosti oznámil v stredu (21. 8.) na sociálnej sieti.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Odvolanie Eduarda Chmelára z funkcie poradcu premiéra nie je rozhodnutím SNS. Ide zrejme o následok jeho vyjadrení. Uviedla to koaličná SNS pre TASR.

"Osoba Eduarda Chmelára SNS nezaujíma. Jeho odvolanie nie je rozhodnutím SNS, ale zrejme je následkom množstva vyjadrení, za ktoré sa hanbil už aj samotný predseda vlády, ktorého Eduard Chmelár obvinil, že zabránil mieru, ktorý údajne v Košiciach pán Chmelár vyrokoval," poznamenala strana v stanovisku.

Koniec Chmelára na poste národniari privítali. "Považujeme za absolútne racionálne rozhodnutie, že tento pán už takéto bludy nebude šíriť z pozície poradcu premiéra," dodali. Ohradili sa tiež voči výrokom Chmelára o "gestapáckych metódach" národniarov.

Chmelár svoj koniec vo funkcii poradcu predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) pre politické záležitosti oznámil v stredu (21. 8.) na sociálnej sieti. Za dôvod označil jeho kritiku voči štátnemu tajomníkovi envirorezortu Štefanovi Kuffovi pre incident v obci Malá Franková v okrese Kežmarok. Na odvolanie Chmelára vyvíjala podľa jeho slov tlak koaličná SNS. Zároveň odmietol, že by SNS nazval gestapákmi.