Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

SNS: Rumunsko pripravuje zníženie daní, Slovensko stagnuje

Andrej Danko Foto: TASR

SNS žiada opatrenia na zníženie daní a zjednodušenie administratívneho zaťaženia, čo by pomohlo naštartovať ekonomiku, tvrdí Danko.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu, aby sa začala zaoberať problémami Slovenska, najmä zlou situáciou živnostníkov, malých a stredných podnikateľov i zhoršeným podnikateľským prostredím. Pre TASR to uviedol predseda národniarov Andrej Danko s tým, že napríklad Rumunsko, na rozdiel od Slovenska, pripravuje v tejto oblasti konkrétne opatrenia.

SNS podľa neho žiada opatrenia na zníženie daní a zjednodušenie administratívneho zaťaženia, čo by pomohlo naštartovať ekonomiku. "Po turbulentných predvolebných kampaniach a povolebných analýzach nastal čas na serióznu prácu. Potvrdzuje sa, že istoty ľuďom už dávno nestačia, ľudia potrebujú riešenia," tvrdí predseda SNS.

Napríklad Rumunsko, ktoré patrí medzi najchudobnejšie štáty Európskej únie, hodlá znížiť dane a zrušiť daň zo zisku firmám, ktoré chcú zisk reinvestovať doma, znížiť príspevky na sociálne zabezpečenie a znižovať DPH na niektoré potraviny, pripomenul Danko. "Táto krajina chce tak ešte viac naštartovať ekonomiku, ktorá podľa mnohých údajov rastie rýchlejšie než ekonomiky iných členských štátov EÚ," dodal s tým, že oživenie ekonomiky vždy súviselo so znižovaním daní.

"Opätovné zavedenie rovnej dane, zníženie odvodového zaťaženia a zrušenie odvodových povinností v prípade dohôd o pracovnej činnosti a dohôd o vykonaní práce a dobre pripravovaná legislatíva, ktorá sa nebude meniť každú chvíľu môžu byť zárukou, že Slovensko neskončí na chvoste únie," uzatvoril Danko.