Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Ocenili pracovníkov i poskytovateľov sociálnych služieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Galavečer odvysiela STVR 6. októbra o 20.10 h na Dvojke.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Národná cena starostlivosti Dobré srdce oslávila piate výročie. Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb (APSS) ocenila najlepších pracovníkov v sociálnych službách v šiestich kategóriách a špeciálnej kategórii Výnimočný prínos pre sociálne služby. Odovzdávanie cien sa uskutočnilo na galavečere v bratislavskej Starej tržnici.

V kategórii opatrovateľ/ka získala cenu Andrea Dummanová z Domu Tretieho veku v Bratislave. Mária Gregušková z Domu seniorov v Tatranskej Štrbe sa stala víťazkou v kategórii Sestra v sociálnych službách. Cenu Sociálny pracovník odovzdali Márii Dostálovej z Nemocnice Topoľčany. Víťazkou kategórie Iný odborný pracovník v sociálnych službách sa stala Valéria Cubová z Arcidiecéznej charity Košice, Komunitné stredisko Stropkov.

Márii Kubovej z Centra sociálnych služieb Mikádo udelili cenu Manažér v sociálnych službách. V kategórii Poskytovateľ sociálnych služieb sa stal víťazom Seniorville Jablonové. V nesúťažnej kategórii Výnimočný prínos pre sociálne služby dostala cenu Zuzana Fabianová zo Zariadenia sociálnych služieb Slnečný dom v Humennom.

"Z hľadiska obsahu bol tento ročník Dobrého srdca najemotívnejší. Kým neexistovalo ocenenie Dobré srdce, tak laická verejnosť ani celá spoločnosť často ani nevedeli, že existujú sociálne služby. My o nich hovoríme a ukazujeme, akí úžasní ľudia v nich pracujú. Za najnižšiu mzdu v nich pracujú a odovzdávajú kus svojho srdca a života," uviedla autorka projektu, predsedníčka APSS a predsedníčka poroty Dobrého srdca Anna Ghannamová.

Galavečer odvysiela STVR 6. októbra o 20.10 h na Dvojke.