Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Bratislava 22. júla (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 22. júla 2022 - 11.45 h.


Moskva - Ruská vláda aktualizovala "zoznam cudzích štátov, ktoré vykonávajú nepriateľské akcie voči ruským diplomatickým a konzulárnym misiám v zahraničí" a zaradila naň aj Grécko, Dánsko, Slovinsko, Chorvátsko a Slovensko. TASR prevzala túto informáciu z agentúry RIA Novosti, ktorá sa odvoláva na tlačovú službu ruskej vlády.



Bratislava – Ministerstvo financií sa ohradilo voči obvineniam, že blokuje zvýšenie kompenzácií z Envirofondu pre energeticky náročné firmy. Rezort údajne v rozporových konaniach k novele zákona o obchodovaní s emisnými kvótami opakovane navrhol riešenie, ktoré ponúkalo kompenzácie vyššie, ako žiadalo ministerstvo hospodárstva.



Londýn - Ruská armáda má "kritický nedostatok" rakiet vhodných na zasahovanie pozemných cieľov. Namiesto nich preto čoraz viac nasadzuje protilietadlové strely, čo prispieva k vyššiemu počtu civilných obetí. Uvádza sa to v hodnotení vývoja vojny na Ukrajine, ktoré dnes zverejnilo britské ministerstvo obrany.



Bratislava - Prostredníctvom 2419 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 1015 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo päť obetí. V nemocniciach je s COVID-19 hospitalizovaných 423 pacientov.



Bratislava - Výstrahy pred horúčavami platia aj dnes, a to najmä na juhu Slovenska. Meteorológovia vydali viaceré výstrahy až do tretieho stupňa takmer pre celé Slovensko.



Bratislava - Hydrologické sucho na Slovensku pretrváva, odráža sa to aj na stave hladín vodných tokov i na výdatnosti prameňov. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav. Vzhľadom na predpovede počasia očakáva, že aktuálna zhoršujúca sa situácia bude pokračovať.

Na snímke praskliny v pôde na poli pri obci Oponice v okrese Topoľčany.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Bratislava - Hraničnými priechodmi prešlo včera na Slovensko 2552 ľudí z Ukrajiny. O dočasné útočisko požiadalo 176 žiadateľov. Zo Slovenska na Ukrajinu prešlo 2498 osôb.



Bejrút - Životy siedmich ľudí vrátane štyroch detí si dnes vyžiadal nálet ruských lietadiel na ciele v oblasti Džisr aš-Šugúr v provincii Idlib na severozápade Sýrie.



Londýn - Rusko v juhoukrajinskom meste Mariupol drancuje zásoby ocele, ktorej časť mala byť vyvezená do Británie a krajín EÚ. Uviedol to šéf najväčšej ukrajinskej oceliarskej spoločnosti Metinvest, informovala britská agentúra PA Media.

Zamestnanci ministerstva pre mimoriadne situácie Doneckej ľudovej republiky odpratávajú sutiny na boku poškodenej budovy divadla Mariupol počas ťažkých bojov v Mariupole na území pod vládou Doneckej ľudovej republiky na východe Ukrajiny vo štvrtok 12. mája 2022.
Foto: TASR/AP


Bratislava - EÚ zaradila na sankčný zoznam európskeho šéfa Nočných vlkov Jozefa Hambálka. Dôvodom je jeho podpora ruskej invázie na Ukrajine.



Bratislava - Zdravotnícki záchranári pomáhali včera na Slovensku pri 84 kolapsoch z tepla.



Bratislava - V Turecku pribúda počet prípadov ochorenia COVID-19, zaregistrované boli aj viaceré prípady turistov zo Slovenska. "Tí, ktorých výsledky testov sú pozitívne, sa musia v Turecku podrobiť sedemdňovej karanténe a až následne je im umožnené odcestovať z krajiny," upozorňuje slovenské veľvyslanectvo v Ankare.



Washington - Až 95 percent prípadov vírusu opičích kiahní sa medzi ľuďmi rozšírilo sexuálnym stykom. Vyplýva to z najnovšej štúdie zverejnenej v odbornom periodiku New England Journal of Medicine.



Atény - Do gréckeho pohraničného regiónu Evros dorazili dnes posily na boj s rozsiahlym požiarom. Plamene zachvátili les v jeho severovýchodnej časti ešte včera, doposiaľ sa ho však nepodarilo dostať pod kontrolu.

Hasič sa snaží uhasiť požiar v dome neďaleko mesta Megara, západne od Atén, Grécko, 20. júla 2022, archívna snímka.
Foto: TASR/AP


Wellington - Nový Zéland zažíva v ostatných dňoch rekordné prírastky úmrtí na ochorenie COVID-19. Spôsobuje ich vysoko nákazlivý subvariant omikronu, ktorý postihuje obzvlášť intenzívne starších ľudí.



Ružomberok - Futbalisti MFK Ružomberok si skomplikovali šancu na postup pred odvetným zápasom 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. V prvom stretnutí na domácom štadióne nestačili na FC Riga 0:3.



Eugene - Majstrami sveta v behu na 200 m sa na atletických MS v Eugene stali domáci Američan Noah Lyles výkonom 19,31 s a Jamajčanka Shericka Jacksonová časom 21,45. Lyles zabehol štvrtý najlepší čas histórie, Jacksonová druhý.