Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svet/Bratislava 23. decembra (TASR) - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v piatok 23. decembra 2022 - 11.45 h.



Bratislava - Líder OĽANO Igor Matovič končí vo vedení ministerstva financií. Vedením rezortu poverila prezidentka Zuzana Čaputová dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera.
Na snímke dočasne poverený podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) oslavuje po schválení štátneho rozpočtu na budúci rok počas rokovania 78. schôdze parlamentu 22. decembra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian



Bratislava - Školákom základných a stredných škôl sa dnes začínajú vianočné prázdniny. Potrvajú do 7. januára 2023, školáci by sa mali k vyučovaniu vrátiť v pondelok 9. januára.



Bratislava - Prostredníctvom 628 vykonaných RT-PCR testov odhalili včera na Slovensku 131 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudli tri obete. V nemocniciach je s ochorením COVID-19 hospitalizovaných 482 pacientov.



Bratislava - Urgentné príjmy v Univerzitnej nemocnici Bratislava či v Národnom ústave detských chorôb sú pripravené na pacientov aj počas nadchádzajúcich sviatkov.



Bratislava - Vo veku 93 rokov zomrel dnes ráno publicista a spisovateľ Slavo Kalný.

Na snímke Slavo Kalný.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Bratislava - Poskytovanie pomoci ľuďom v núdzi by sa malo zefektívniť. Umožní to nový systém mobilnej lokalizácie - AML (Advanced Mobile Location), vďaka ktorému budú mať operátori tiesňových liniek presnejšie údaje o polohe volajúceho.



Bratislava - Počas vianočných sviatkov bude môcť opustiť väznice dovedna 229 väznených osôb. Dostanú buď mimoriadne voľno na opustenie ústavu až do 10. januára 2023, alebo povolenie na vychádzku mimo ústavu s cieľom návštevy blízkych osôb na čas najviac 48 hodín. S technickým monitorovacím prostriedkom opustí brány väzníc 47 osôb.



Bratislava - K jednej z kresťanských cirkví sa hlási 3.733.783 obyvateľov Slovenska. Predstavuje to 68,5 percenta z celkového počtu obyvateľov. Vyplýva to z minuloročného Sčítania obyvateľov, domov a bytov.



Lučenec - Mesto Lučenec bude od januára 2023 hospodáriť v rozpočtovom provizóriu.



Košice - Pohotovostná služba lekární Košického kraja bude dostupná aj počas vianočných sviatkov.



Kyjev/Londýn - Ukrajinské jednotky včera odrazili útok ruských vojakov pri obci Vysoke v Sumskej oblasti na východe Ukrajiny, kde od jari neprebiehali žiadne bojové akcie. Vo svojom každodennom súhrne o tom, v 303. deň vojny, informoval generálny štáb ukrajinskej armády.



New York - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v nočnom zápase NHL nad mestskými rivalmi Islanders 5:3. Slovenský brankár "jazdcov" Jaroslav Halák bol tretíkrát po sebe v pozícii náhradníka tímovej jednotky Igora Šesťorkina.

- Slovenský hokejový útočník Adam Ružička z Calgary Flames zaznamenal asistenciu v nočnom zápase NHL na ľade Los Angeles Kings. Flames však prehrali 3:4 po predĺžení.



New York - Miloš Kelemen skóroval v noci na dnes v zámorskej AHL. Tucsonu pomohol k triumfu nad San Diegom 6:2 a pridal aj asistenciu. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.



Paríž - Francúzski fanúšikovia vytvorili online petíciu, ktorá požaduje opakovanie finále majstrovstiev sveta 2022 v Katare. Futbalisti "Les Bleus" v ňom podľahli Argentíne po rozstrele z 11 m. Petícia vznikla na špeciálnom francúzskom webe, autori žiadajú zopakovať finálový duel pre "skorumpovanosť rozhodcov". Petíciu, ktorú podpísalo do včerajšieho večera viac ako 196-tisíc ľudí, plánujú poslať na posúdenie Medzinárodnej futbalovej federácii.



Moskva - Ruská futbalová únia rokuje o možnom odchode z Európskej futbalovej únie a prestupe do Ázijskej futbalovej konfederácie. Ich snaha súvisí s rozhodnutím európskych a svetových futbalových orgánov z 28. februára, podľa ktorého boli ruské kluby a ich národný tím vylúčené z medzinárodných súťaží pre situáciu na Ukrajine.