Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Slovensko

Správy TASR - 11.45: Stručný prehľad najdôležitejších udalostí

Kombo snímka. Foto: TASR/Teraz.sk

Teraz.sk ponúka prehľad najdôležitejších udalostí podľa TASR.

Svet/Bratislava - Stručný prehľad najdôležitejších správ zo servisov TASR v stredu 14. júna 2023 - 11.45 h.



Bratislava - V Národnej rade pokračuje rokovanie o Programovom vyhlásení vlády premiéra Ľudovíta Ódora. O vládnom programe a dôvere vláde by mal parlament hlasovať hneď po jeho prerokovaní.



Bratislava - Ministerstvo obrany rozdelilo sumu 500.000 eur pre 63 projektov súvisiacich s témou obrany a bezpečnosti štátu. O dotáciu sa uchádzalo 149 žiadateľov.

Ilustračná snímka.
Foto: Teraz.sk


Bratislava - Ministerstvo školstva aktuálne neplánuje vyhlásiť výzvu na realizáciu letných škôl. S podporou letných škôl počas prázdnin ministerstvo začalo prvýkrát v roku 2020.



Bratislava - Podľa Štatistického úradu inflácia v máji 2023 klesla na úroveň 11,9 percenta, čo boli hodnoty z apríla minulého roka. Stále sú to však vysoké hodnoty od začiatku milénia. Medzimesačne spotrebiteľské ceny tovarov a služieb dokonca klesli o 0,1 percenta, čo bolo prvýkrát od decembra 2020.



BratislavaNa Slovensku podľa prezidenta Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Romana Berkesa podniká vyše 70 nelegálnych cestovných kancelárií.



Vysoké Tatry - Vo Vysokých Tatrách sa dnes končí sezónna uzávera, Horská záchranná služba v tejto súvislosti upozorňuje na výskyt súvislých snehových polí v polohách nad 2000 metrov nad morom.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR Milan Kapusta


Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin včera naznačil, že sa znova pokúsi dobyť Kyjev, a vyhrážal sa novou ruskou ofenzívou. Povedal to v Kremli počas niekoľkohodinového odpovedania na otázky 18 ruských vojnových dopisovateľov a blogerov.



Minsk - Bielorusko začalo prijímať dodávky ruských taktických jadrových zbraní, z ktorých niektoré sú trikrát silnejšie ako jadrové bomby zhodené Spojenými štátmi v roku 1945 na japonské mestá Hirošima a Nagasaki.



Kyjev - Ruské sily dnes ostreľovali raketami Doneckú oblasť na východe Ukrajiny a zabili dvoch ľudí v meste Kramatorsk a jedného človeka v meste Kosťantynivka.



Kyjev - Ruský útok na ukrajinské prístavné mesta Odesa, ku ktorému došlo v noci na dnes, si vyžiadal tri obete.

Na snímke zničená viacposchodová obytná budova ukrajinskom prístavnom meste Odesa.
Foto: TASR/AP


Tirana/Priština - Vzhľadom na pretrvávajúce napätie na Srbmi obývanom severe Kosova odvolal albánsky premiér Edi Rama spoločné zasadnutie svojho kabinetu s kosovskou vládou, ktoré sa malo uskutočniť dnes.



Ženeva - Počet utečencov a nútene vysídlených osôb vo svete dosiahol rekordnú úroveň. V súčasnosti je na úteku približne 110 miliónov ľudí, dve tretiny z nich vo vlastných krajinách, uviedol Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov.



Soul - Severná Kórea vytvorila falošnú verziu najväčšieho juhokórejského internetového portálu Naver. Cieľom sofistikovaného phishingového útoku bolo zbieranie osobných údajov juhokórejských občanov.



Washington - Súd v Spojených štátoch včera predbežne zablokoval prevzatie herného vydavateľstva Activision Blizzard koncernom Microsoft. Vyhovel tým žiadosti Federálnej obchodnej komisie, ktorá ho vyzvala, aby dočasne zastavil transakciu v objeme takmer 69 miliárd dolárov (63,93 miliardy eur), kým o nej nerozhodne.



Las Vegas - Hokejisti Vegas Golden Knights získali prvýkrát v histórii Stanleyho pohár. V piatom dueli finále play off NHL zvíťazili v noci na dnes nad Floridou Panthers jasne 9:3 a v celej sérii triumfovali 4:1 na zápasy.

Členovia Vegas Golden Knights pózujú so Stanley Cupom po tom, čo Knights porazili Floridu Panthers 9:3 v 5. zápase finále hokejového Stanley Cupu NHL v utorok 13. júna 2023 v Las Vegas.
Foto: TASR/AP


Kladno - Šprintér Ján Volko zabehol na včerajšom atletickom mítungu v Kladne najlepšie slovenské výkony roka na 100 i 200 metrov.



Ľubľana – Slovenská ženská basketbalová reprezentácia otvorí ľubľanskú časť majstrovstiev Európy 2023 v Slovinsku a Izraeli zajtrajším súbojom proti Maďarsku.