Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Slovensko

Štát vyplatí rodinám obetí vlakového nešťastia po 50.000 eur

Na snímke havarovaný autobus na mieste nehody s vlakom vo štvrtok 27. júna 2024. Foto: TASR - KR PZ v Nitre

Vyplýva to z návrhu ministra dopravy SR Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD), ktorý v stredu schválila vláda.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. júla (TASR) - Štát vyplatí rodinám obetí vlakového nešťastia pri Nových Zámkoch po 50.000 eur. Vyplýva to z návrhu ministra dopravy SR Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD), ktorý v stredu schválila vláda.

"Ministerstvo dopravy (MD) SR po dohode s Ministerstvom financií SR navrhuje vláde SR uvoľniť z kapitoly Všeobecná pokladničná správa finančné prostriedky ako odškodnenie pre pozostalých po obetiach tragického nešťastia, a to vo výške 50.000 eur za každú obeť tragickej dopravnej nehody," uviedol predkladateľ.

Finančné prostriedky uvoľní rezort financií v prospech rezortu dopravy na základe predloženej žiadosti o uvoľnenie finančných prostriedkov. MD SR následne podľa predkladacej správy poukáže finančný príspevok pozostalým.

Tragická dopravná nehoda sa stala na chránenom železničnom priecestí na Dvorskej ceste v Nových Zámkoch vo štvrtok (27. 6.) krátko po 17.00 h. Pri zrážke vlaku s autobusom zomrelo sedem ľudí, zranených bolo najmenej päť ľudí.

Ráž po stredajšom rokovaní priblížil, že nehodu momentálne vyšetrujú štyri tímy, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Zopakoval, že k systémovému pochybeniu podľa predbežných výsledkov neprišlo. "Ak z vyšetrovania vyplynie, že treba prijať akékoľvek opatrenia, tak ich, samozrejme, prijmeme," ubezpečil. Momentálne sa však podľa šéfa rezortu dopravy ukazuje, že niet čo prijímať.