Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník Krauspe hovoril v Chorvátsku o turizme a migrácii

Na snímke štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe. Foto: TASR - Martin Baumann

Projekt Chorvátsko – bezpečná turistická destinácia bude počas letnej dovolenkovej sezóny pokračovať aj tento rok.

Záhreb 3. júla (TASR) - O bezpečnosti turistov a migračnej politike diskutoval v stredu v Chorvátsku štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Patrik Krauspe so svojou rezortnou kolegyňou Terezijou Grasovou. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

Projekt Chorvátsko – bezpečná turistická destinácia bude počas letnej dovolenkovej sezóny pokračovať aj tento rok. "Naši policajti už po sedemnástykrát slúžia v Slovákmi obľúbenom Chorvátsku. Minulý rok slovenskí policajti pomohli našim turistom takmer v 300 prípadoch nielen na jadranskom pobreží, ale aj vo vnútrozemí Chorvátska," povedal Krauspe a dodal, že hliadky si medzi turistami vybudovali silnú dôveru.

Ďalšou témou rokovania bola spolupráca hasičských zborov Slovenska a Chorvátska, ktoré budú pokračovať vo výmene skúseností pri zriaďovaní, vybavení a nasadzovaní záchranných tímov.

Štátni tajomníci diskutovali tiež o schengenskom priestore a sekundárnej tranzitnej migrácii. Slovensko a Chorvátsko dlhodobo kladú dôraz na vonkajšiu dimenziu migrácie a zefektívnenie návratovej politiky. Predstavitelia oboch krajín sa zároveň zhodli na potrebe zosúladenia vízovej politiky.