Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Slovensko

Štátnym tajomníkom na ministerstve školstva bude Štefan Chudoba

Štefan Chudoba Foto: TASR

Vládny kabinet dnes vymenoval do funkcie generálnej riaditeľky Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabrielu Matečnú.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Novým štátnym tajomníkom na ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu má byť podľa informácií TASR Štefan Chudoba.

Jeho vymenovanie do funkcie dnes odobrila vláda SR.

Štefan Chudoba v minulosti pôsobil ako riaditeľ trnavských a bratislavských automobilových závodov. Následne zastával viaceré vysoké posty v spoločnosti Škoda.

Na post štátneho tajomníka príde z pozície riaditeľa Automobilového klastra - západné Slovensko.


Tu bude player


Novou šéfkou Slovenského pozemkového fondu je G. Matečná

Vládny kabinet dnes vymenoval do funkcie generálnej riaditeľky Slovenského pozemkového fondu (SPF) Gabrielu Matečnú. Tá po súhlase ministrov nahradí vo funkcii Evu Šimkovú.

"Ide o človeka priamo z fondu. Človeka, ktorý sa vyzná v problematike, ktorý bude garantovať čistotu procesov," zdôvodnil tento krok dnes premiér Robert Fico (Smer-SD). Dodal, že doterajšie konanie fondu vyvoláva množstvo podozrení.
Tu bude player



Novovzniknutá vláda Roberta Fica (Smer-SD) už pristúpila k zmenám na fonde. Na svojom poslednom stretnutí odvolala námestníka generálneho riaditeľa SPF Juraja Gála. "Dôvod, prečo sme to urobili, je znefunkčnenie SPF, pretože na fonde bačujú krížom-krážom, akoby vôbec neboli voľby. Poprijímali desiatky, stovky nových zmlúv, na ktoré sa nové vedenie SPF bude musieť pozrieť," uviedol vtedy Fico.


Vedúcou služobného úradu na MV bude Daniela Saková

Vláda SR dnes schválila poslednú výmenu na poste vedúceho služobného úradu na ministerstve. Služobný úrad ministerstva vnútra (MV) tak od mája bude viesť Denisa Saková. Vo funkcii nahradí Marcela Klimeka.
Po nástupe nového kabinetu boli odvolaní všetci dovtedajší šéfovia služobných ministerských úradov. Výnimkou bolo iba ministerstvo vnútra.

Novou štátnou tajomníčkou agrorezortu sa stala Magdaléna Lacko-Bartošová

Novou štátnou tajomníčkou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR sa stala Magdaléna Lacko-Bartošová. Vyplýva to z návrhu šéfa rezortu Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD), ktorý dnes schválila vláda. Lacko-Bartošová v súčasnosti pôsobí ako profesorka na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite (SPU) v Nitre.

Pôvodným kandidátom na post štátneho tajomníka bol bývalý minister pôdohospodárstva z čias prvej vlády Roberta Fica (Smer-SD) Stanislav Becík, ktorý v uplynulom volebnom období pôsobil ako tieňový šéf agrorezortu. Nakoniec sa však rozhodol neprijať túto ponuku a zostať poľnohospodárom.

Jahnátek tak minulý týždeň v stredu (11.4.), kedy vláda schvaľovala väčšinu nových štátnych tajomníkov jednotlivých rezortov, svojho nominanta nepredstavil a nechal si na výber dodatočný čas. "Je to otázka priorít, ktoré dnes slovenské poľnohospodárstvo rieši. Skôr budem hľadať typ človeka, ktorý bude zohrávať veľmi dôležitú úlohu v Bruseli pri príprave novej spoločnej poľnohospodárskej politiky," priblížil pred týždňom požiadavky na svoju dvojku v rezorte.