Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Slovensko

Štatutárnym zástupcom STVR bude I. Slanina

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Igor Slanina bol od septembra 2017 do augusta 2022 riaditeľom Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS, ktorá sa zaoberala predajom vysielacieho priestoru vyhradeného pre mediálnu komerčnú komunikáciu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 1. júla (TASR) - Štatutárnym zástupcom STVR bude Igor Slanina. Bývalého šéfa Media RTVS do funkcie na obdobie do 30. septembra vymenoval v pondelok podpredseda Národnej rady (NR) SR poverený výkonom právomocí predsedu NR SR Peter Žiga (Hlas-SD). Informovala o tom Kancelária NR SR.

Pripomína, že rozhodnutie urobil Žiga na základe zákona o STVR, ktorý v pondelok nadobudol účinnosť. "Meno štatutára je výsledkom diskusie a dohody koaličných partnerov. Igor Slanina získal dôveru ako skúsený manažér a spĺňa zákonné kritériá," dodali z Kancelárie NR SR.

"Ponuku dočasne viesť STVR som prijal po zodpovednom zvážení všetkých rozhodujúcich okolností a mojou prioritou bude, aby si STVR plnila svoju verejnoprávnu funkciu," uviedol Slanina.

Ako priblížil, v najbližších dňoch sa zameria najmä na nastavenie procesov a riešení súvisiacich s prechodom RTVS na STVR. Tiež podľa jeho slov absolvuje stretnutia so súčasným manažmentom a s ďalšími zamestnancami. "Od začiatku sa budem snažiť realizovať kroky, ktoré budú viesť k stabilizácii situácie smerom dovnútra inštitúcie, a teda ku všetkým zamestnancom a spolupracovníkom televízie a rozhlasu, ako aj navonok smerom k širokej verejnosti," podotkol.

Igor Slanina bol od septembra 2017 do augusta 2022 riaditeľom Media RTVS, dcérskej spoločnosti RTVS, ktorá sa zaoberala predajom vysielacieho priestoru vyhradeného pre mediálnu komerčnú komunikáciu na televíznych a rozhlasových programových službách RTVS.