Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Slovensko

Sťažnosť bývalého riaditeľa SIS Vladimíra P. proti uzneseniu zamietli

Na snímke príslušníci Zväzu väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zaisťujú okolie pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku v sobotu 18. mája 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Pôvodné obvinenie Vladimíra P. zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. septembra (TASR) - Najvyšší súd (NS) SR zamietol na stredajšom neverejnom zasadnutí sťažnosť bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. proti uzneseniu sudcu banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o prijatí obžaloby. Senát NS sa stotožnil s uznesením ŠTS. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa NS Alexandra Važanová.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra P. pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Pôvodné obvinenie Vladimíra P. zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.