Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

Štipendiá pre talentovaných študentov majú byť VŠ vyplatené v decembri

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V rámci štipendií pre talentovaných domácich študentov bolo podľa ministerstva pre tento rok registrovaných 4582 žiadostí. Sfinalizovanie rebríčka žiadateľov predpokladá v priebehu novembra.

Bratislava 7. októbra (TASR) - Štipendiá pre talentovaných domácich študentov a štipendiá pre najväčšie talenty z cudziny majú byť vysokým školám (VŠ) vyplatené v decembri. Nateraz prebieha finalizovanie rebríčka úspešných žiadateľov. Pre TASR to potvrdilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR.

"Na to, aby mohlo byť štipendium vyplatené, musí byť štipendista študentom VŠ a tento stav je možné overiť až v októbri, po zozbieraní všetkých údajov. Počas tohto obdobia prebieha kontrola všetkých údajov aj zo strany ministerstva. Nasleduje podpis zmluvy medzi ministerstvom a VŠ, čo tiež vyžaduje istý čas," priblížil rezort.

V rámci štipendií pre talentovaných domácich študentov bolo podľa ministerstva pre tento rok registrovaných 4582 žiadostí. Sfinalizovanie rebríčka žiadateľov predpokladá v priebehu novembra. Ako doplnilo, registrovaných bolo aj 2134 žiadostí o štipendium pre najväčšie talenty z cudziny. Rebríček by mal byť podľa rezortu sfinalizovaný do konca októbra, najneskôr však do polovice novembra.