Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Slovensko

ŠTS zamietol žiadosť Juraja C. obvineného z útoku na premiéra

Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zároveň vyhovel návrhu prokurátorky Generálnej prokuratúry (GR) SR a rozšíril dôvody väzby obvineného.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vo veci vražedného úroku na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) zamietol v piatok žiadosť obvineného Juraja C. o prepustenie z väzby na slobodu. Zároveň vyhovel návrhu prokurátorky Generálnej prokuratúry (GP) SR a rozšíril dôvody väzby obvineného. Informovala o tom hovorkyňa GP Zuzana Drobová.

"Sudca rozšíril dôvody väzby obvineného aj o dôvod v zmysle par. 71 ods. 2 Trestného poriadku, pretože je obvinený trestne stíhaný pre trestný čin teroristického útoku," spresnila Drobová.

Juraj C. premiéra Fica vážne postrelil po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 15. mája. Obvinili ho najskôr z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu. Na začiatku júla došlo k zmene právnej kvalifikácie, obvinený je stíhaný pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku.