Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Slovensko

Proces v kauze vraždy exmanželky pokračoval výsluchom svedka

Na snímke Miroslav V., obžalovaný z vraždy exmanželky, v pojednávacej miestnosti ŠTS v Pezinku 6. novembra 2023. Foto: TASR - Ondrej Hercegh

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Miroslava V. v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy.

Bratislava/Pezinok 7. decembra (TASR) - Súdny proces s obžalovaným Miroslavom V. v kauze vraždy jeho exmanželky pokračoval na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku výsluchom svedka. TASR to vo štvrtok potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Bol vypočutý jeden svedok, ktorý bol predvedený z ústavu na výkon trestu," spresnila hovorkyňa. Obžalovaný vinu odmieta.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podal na Miroslava V. v závere septembra obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť pomsta.

Miroslav V. bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel návrhu špeciálneho prokurátora a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb.