Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

STU v Bratislave otvorila v pondelok nový akademický rok

Archívna snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Významný posun podľa rektora znamená aj získanie akreditácie podľa nových štandardov.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Slovenská technická univerzita (STU) v Bratislave otvorila v pondelok na pôde Stavebnej fakulty nový akademický rok 2024/2025. Spojila ho aj s imatrikuláciou študentov prvého ročníka a udeľovaním čestných titulov doctor honoris causa.

"Naša univerzita patrí k najskôr založeným na Slovensku, vychovala takmer už 200.000 absolventov, ktorí výrazne pomohli pretvoriť zaostalú agrárnu krajinu na jednu z najpriemyselnejších v regióne," uviedol rektor STU Oliver Moravčík. Ako doplnil, v stále silnejšej konkurencii robia všetko pre to, aby bola STU modernejšia, kvalitnejšia a konkurencieschopná v európskom kontexte.

Vyzdvihol aj nové Univerzitné centrum STU. "Stojí symbolicky v centre hlavného mesta, v tesnej blízkosti dvoch dôležitých národných inštitúcií, na mieste, kde sa stretávajú štyri naše fakulty," podotkol. Nový akademický rok tiež podľa neho priniesol zmodernizované budovy, laboratóriá a aulu.

Významný posun podľa rektora znamená aj získanie akreditácie podľa nových štandardov. Pripomenul aj výzvy, ktoré STU čakajú v novom akademickom roku. Univerzita chce podľa jeho slov stúpať v rebríčkoch kvality a byť aktívnejšia v medzinárodnej spolupráci a projektoch.