Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Slovensko

STVR: Incident po skončení sa relácie nás mrzí, únik videa preveríme

Na snímke Rudolf Huliak. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na záberoch vidno, ako sa poslanec pri odsúvaní stoličky prevráti a spadne na zem, prítomní členovia vysielacieho štábu sa mu okamžite snažia pomôcť.

Bratislava 30. septembra (TASR) - STVR vyjadrila poľutovanie nad situáciou, ktorá vznikla po skončení vysielania relácie 0 5 minút 12. Zároveň oznámila, že prešetruje únik záberov, ktoré neboli súčasťou priameho prenosu. Informovala o tom Andrea Pivarčiová, poverená vedením sekcie marketingu a komunikácie STVR.

"S pánom Rudolfom Huliakom (SNS) sme komunikovali a veríme, že nešťastný pád v štúdiu mu nespôsobil vážnejšie zdravotné problémy," uviedla hovorkyňa. Uistila, že telerozhlas realizuje kroky, ktoré by mali zabrániť podobným udalostiam. "Aktuálne preverujeme systém bezpečnosti modulárnych prvkov, z ktorých sa skladá štúdiová scéna," objasnila.

Potvrdila, že preveruje únik záberov, ktoré neboli súčasťou živého vysielania. "Tento incident dôsledne prešetríme. Zároveň v súčasnosti obnovujeme licenciu na softvér, ktorý zabezpečuje kontrolu voči úniku citlivých dát. Platnosť tejto zmluvy vypršala v roku 2023," uviedla.

V nedeľu (29. 9.) večer sa na sociálnej sieti začalo šíriť video ukazujúce pád poslanca Rudolfa Huliaka zo stoličky po skončení vysielania diskusnej relácie. Na záberoch vidno, ako sa poslanec pri odsúvaní stoličky prevráti a spadne na zem, prítomní členovia vysielacieho štábu sa mu okamžite snažia pomôcť.