Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Slovensko

STVR si bude vo vysielaní pripomínať 80. výročie SNP počas celého leta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Jednotka si okrem vysielania iných programov pripomenie výročie každú nedeľu doobeda cyklom krátkych poviedok Moje povstanie.

Bratislava 4. júla (TASR) - Slovenská televízia a rozhlas (STVR) si bude 80. výročie Slovenského národného povstania (SNP) pripomínať počas celého leta. Divákom ponúkne premiérové relácie, ale aj kultové filmové klasiky či reprízy zaujímavých programov. Vysielanie vyvrcholí 29. augusta priamymi prenosmi z celonárodných osláv. TASR o tom informoval PR manažér STVR Filip Púchovský.

Jednotka si okrem vysielania iných programov pripomenie výročie každú nedeľu doobeda cyklom krátkych poviedok Moje povstanie. V premiére uvedie dokument Dagmar Mozolovej s názvom Nezabudni na mňa. Vysielanie pripomínajúce si 80. výročie SNP je počas leta pripravené aj na Dvojke, na spravodajskom okruhu :24 či v rozhlase.

Púchovský doplnil, že v deň osláv (29. 8.) odvysiela Jednotka priamy prenos z pietnej spomienky s kladením vencov a s príhovormi najvyšších ústavných činiteľov. Neskôr popoludní si diváci budú môcť pozrieť aj priamy prenos zo slávnostnej vojenskej prehliadky a celonárodné oslavy 80. výročia SNP vyvrcholia priamym prenosom z večerného galaprogramu z Banskej Bystrice.

Téma výročia SNP bude počas 29. augusta i súčasťou vysielania Rádia Slovensko. "V čase osláv sa bude téme venovať aj rozhlasové spravodajstvo, ktoré ponúkne v spravodajských blokoch, ako aj do prúdového vysielania, materiály z osláv a rozhovory s odborníkmi z vojenskej oblasti i priamymi účastníkmi SNP," spresnil Púchovský. Živé vysielanie z celonárodných osláv v priestoroch Múzea SNP v Banskej Bystrici sprostredkuje poslucháčom na celom Slovensku Rádio Regina.