Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 4. október 2024Meniny má František
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných ekonomických návrhov.

Bratislava 26. júna (TASR) - Výška príspevku za ubytovanie odídenca zostane päť eur za ubytovanie poskytnuté v rodinnom dome alebo byte a šesť eur za ubytovanie poskytnuté v ostatných nehnuteľnostiach. Vyplýva to z nariadenia vlády, ktoré kabinet schválil v stredu.


Bratislava 26. júna (TASR) - Vláda na stredajšom zasadnutí schválila Juraja Schwarcza za kandidáta na sudcu Všeobecného súdu EÚ. Schwarcz pôsobí na tomto súde už dve funkčné obdobia.


Bratislava 26. júna (TASR) - Vláda neschválila Súdnou radou SR navrhnutú trojicu kandidátov na sudcu Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP). Kabinet podľa ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) nepovažoval predložený návrh za dostatočne vyvážený.


Bratislava 26. júna (TASR) - Vláda schválila návrh nariadenia o metodike na výpočet podielu uznaného športu na rok 2025. Obsah nariadenia vychádza z minuloročného materiálu. Upravuje metodiku zisťovania hodnôt a parametrov do vzorca a metodiku výpočtu príspevku uznanému športu.


Bratislava 26. júna (TASR) - Vláda na stredajšom rokovaní súhlasila s návrhom zvýšenia príspevku pre Fond na podporu kultúry národnostných menšín (FPKNM) na najmenej 8,8 milióna eur ročne. Zmena nadväzuje na uznanie vietnamskej komunity žijúcej v SR za národnostnú menšinu. Ide o návrh skupiny poslancov Národnej rady SR, ktorého cieľom je novela Zákona o Fonde na podporu kultúry národnostných menšín. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR Petra Bačinská.


Bratislava 26. júna (TASR) - Vláda na svojom stredajšom zasadnutí vzala späť návrh ústavného zákona o možnom odstrele rizikových medveďov i návrh na skrátené legislatívne konanie. Dôvodom je prijatie obsahovo zhodnej novely zákona Národnou radou (NR) SR.


Bratislava 26. júna (TASR) - Zlepšenie úrovne verejného zdravia prostredníctvom podpory pohybovej aktivity naprieč sektormi je hlavným cieľom Národného akčného plánu pre podporu pohybovej aktivity na roky 2024 až 2030. Materiál schválila vláda na stredajšom rokovaní.


Bratislava 26. júna (TASR) - Súčasťou osláv 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) bude slávnostná vojenská prehliadka, stretnutie generácií aj koncert Štátnej opery Banská Bystrica. Vláda na organizáciu osláv vyčlenila celkovo 2,7 milióna eur. Vyplýva to z materiálu, ktorý schválila v stredu.


Bratislava 26. júna (TASR) - Vláda v stredu schválila návrh na finančné a organizačné zabezpečenie osláv príchodu svätých Cyrila a Metoda a zvrchovanosti Slovenskej republiky. Podujatia budú financované z rozpočtovej rezervy vlády.


Bratislava 26. júna (TASR) - V druhom polroku 2024 sa slovenskí vojaci plánujú zapojiť do 60 vojenských cvičení mimo územia Slovenskej republiky. Na Slovensku by sa zároveň malo uskutočniť 43 cvičení s účasťou zahraničných ozbrojených síl. Vyplýva to z materiálu Ministerstva obrany (MO) SR, ktorý v stredu odsúhlasila vláda.


Bratislava 26. júna (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti SR Michal Sedliak a generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Ľubomír Klištinec majú byť vymenovaní do hodnosti generálov. Návrhy rezortu spravodlivosti v stredu odsúhlasila vláda.


Bratislava 26. júna (TASR) - Novým generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR bude Tomáš Lorenc. Vláda ho do funkcie vymenovala v stredu.