Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných návrhov.

Bratislava/Zákamenné 3. júla (TASR) - Pre konkrétne projekty miest a obcí v oravských okresoch Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín vyčlení vláda 1.654.000 eur. Rovnako poskytne 200.000 eur na zachovanie detskej ambulantnej pohotovosti v Oravskej poliklinike Námestovo, 150.000 eur uvoľní na účely rozšírenia cyklochodníkov v rámci projektu Cyklotrasa okolo Oravskej priehrady. Vláda o tom rozhodla na stredajšom výjazdovom rokovaní v oravskej obci Zákamenné.


Bratislava/Zákamenné 3. júla (TASR) - Do konca marca budúceho roka predloží Ministerstvo životného prostredia SR v súčinnosti s ďalšími ministerstvami návrh národného plánu budovania verejných vodovodov a kanalizácií. Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v oravskej obci Zákamenné to uviedli predstavitelia


Bratislava 3. júla (TASR) - Projekt novej vojenskej nemocnice v Prešove bude realizovaný ako strategická investícia. Vláda o tom rozhodla na stredajšom rokovaní. Ministerstvo obrany (MO) SR ako predkladateľ návrhu uviedlo, že investičný projekt spĺňa podmienky na určenie za strategickú investíciu podľa zákona.


Bratislava 3. júla (TASR) - Slovensko poskytlo vlani oficiálnu rozvojovú pomoc v objeme takmer 162 miliónov eur a jej podiel na hrubom národnom dôchodku predstavoval 0,14 percenta. Naďalej zaostáva za plnením cieľov na úrovni Európskej únie. Vyplýva to zo Správy o rozvojovej spolupráci SR za rok 2023, ktorú v stredu vláda vzala na vedomie.


Bratislava 3. júla (TASR) - Bývalá vojenská ubytovňa Hviezda v Bratislave, známa ako Kukurica, bude po rekonštrukcii spĺňať všetky požiadavky na energetickú hospodárnosť. Primárna energia sa zrealizovaní opatrení zníži minimálne o 30 percent. Uhlíková stopa sa tiež zníži na minimum. Vyplýva to z návrhu zámeru obnovy tejto historickej budovy, ktorý v stredu schválila vláda.


Bratislava 2. júla (TASR) - Kvalitu a dostupnosť zdravotnej starostlivosti a ekonomickú udržateľnosť zdravotníctva ohrozuje absencia pravidiel, v niektorých prípadoch ich zastaranosť a nekonzistencia. Skonštatoval to Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v správe o stave vykonávania verejného zdravotného poistenia za vlaňajšok, ktorú vláda v stredu vzala na vedomie. Jadro problému vidí úrad v zlom systémovom nastavení. Volá po rozsiahlej reforme zdravotníctva.


Bratislava/Zákamenné 3. júla (TASR) - Predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) Zuzana Valková bude poberať plat vo výške 5720 eur mesačne. V súlade so zákonným ustanovením jej plat vo výške štvornásobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy určila vláda na svojom stredajšom výjazdovom rokovaní v oravskej obci Zákamenné.