Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Slovensko

Súhrn vládou prerokovaných návrhov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

TASR prináša sumár vládou prerokovaných návrhov.

Modra 9. októbra (TASR) - Vláda schválila viac ako 1,55 milióna eur na projekty obcí a miest okresov Malacky, Pezinok a iných právnických osôb. Urobila tak v stredu na svojom výjazdovom rokovaní v Modre.





Bratislava 9. októbra (TASR) - Ministerstvo dopravy (MD) SR má pokračovať vo zvyšovaní dopravnej obslužnosti okresov Malacky a Pezinok. Úlohou rezortu je dokončiť prípravu a získať stavebné povolenia k diaľničným križovatkám D2 - Rohožník a D2 - Studienka. Zabezpečiť tiež má veľkoplošnú opravu cesty I/2 Malacky prieťah či spustenie verejného obstarávania na rekonštrukciu mosta cez potok Hlavina. V stredu tým vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Modre poverila ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).





Modra 9. októbra (TASR) - Environmentálny fond (EF) bude mať k dispozícii v budúcom roku vyše 284,3 milióna eur z výnosu získaného z dražieb emisných kvót. Jednu časť výnosu použije na klimatické účely. Druhá časť, maximálne 50 percent, pôjde na účty ministerstiev dopravy, hospodárstva a pôdohospodárstva, a to podľa nimi predloženého plánu použitia týchto prostriedkov. Vyplýva to z návrhu na schválenie prerozdelenia prostriedkov z výnosu, ktorý v stredu odobrila vláda na svojom rokovaní.




Modra 9. októbra (TASR) - Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline a Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR sa stanú priamo určenými prijímateľmi z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti. Žilinská nemocnica využije zdroje na rekonštrukciu a rozšírenie chirurgického a očného pavilónu, ÚVZ na dobudovanie laboratória BSL3 na diagnostiku vysoko rizikových biologických agensov a toxínov. Návrh ministerstva zdravotníctva v stredu schválila vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Modre.





Modra 9. októbra (TASR) - Rada Environmentálneho fondu odporučila ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi (nominant SNS) schváliť 14 projektov na dobudovanie kanalizácie či čistiarne odpadových vôd. Celkovo má ísť o 22 miliónov eur. Vyplýva to z informácie o odporúčaných žiadostiach, ktoré schválila vláda v stredu.