Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Slovensko

Súkromní lekári vítajú, že sa Šaškovi podarilo vyrokovať viac financií

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Šaško v piatok oznámil, že sa s ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) dohodli na navýšení finančných prostriedkov na platy zdravotníkov vo výške viac ako 100 miliónov eur.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Asociácia súkromných lekárov (ASL) SR vníma pozitívne, že sa ministrovi zdravotníctva Kamilovi Šaškovi (Hlas-SD) podarilo vyrokovať pre sektor peniaze naviac. Zároveň však upozornila, že financií bude treba viac.

"Pozitívne prijímame informáciu, že minister zdravotníctva priniesol do zdravotníctva peniaze naviac. Nesmieme ale zabudnúť, že na ambulancie, ADOS a laboratóriá tvrdo dopadne konsolidačný balíček a transakčná daň. Potrebujeme zdroje, aby sme mohli riadne zaplatiť naše sestry, laborantov a ostatných zdravotníckych pracovníkov a boli ako zamestnávatelia konkurencieschopní," napísala asociácia na sociálnej sieti.

Šaško v piatok oznámil, že sa s ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) dohodli na navýšení finančných prostriedkov na platy zdravotníkov vo výške viac ako 100 miliónov eur. Sestrám a záchranárom ponúka rovnaké zvyšovanie miezd ako pred konsolidáciou. Lekárom by sa platy mohli zvýšiť o 6,4 percenta namiesto troch percent.