Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 25. september 2024Meniny má Vladislav
< sekcia Slovensko

Šutaj Eštok: Je otázkou času, kedy vypátrajú odosielateľa náboja

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR - Jakub Kotian

Bezpečnostné opatrenia ochranky sú nastavené nadštandardne, je však náročné bojovať s ľudskou zlobou a agresiou, podotkol Šutaj Eštok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. septembra (TASR) - Obálku s nábojom, ktorú v stredu dostal premiér Robert Fico (Smer-SD), rieši polícia. Pre TASR to potvrdil hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff. Podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) je otázkou času, kedy policajti odosielateľa vypátrajú.

"Na základe podnetu príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR zaoberajú policajti príslušného útvaru v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Vec preverujeme," povedal Szeiff.

Šéf rezortu vnútra poukázal na to, že štvavý hon a vyvolávanie obáv o život predsedu vlády neustal. "Bezpečnostné opatrenia ochranky sú nastavené nadštandardne, je však náročné bojovať s ľudskou zlobou a agresiou," podotkol Šutaj Eštok. Zároveň vyzval všetkých, aby upustili od konaní, ktoré len burcujú emócie a vyvolávajú neistotu a napätie.