Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Slovensko

Šutaj Eštok: Predstavím riešenie ochrany škôl pred bombovými hrozbami

Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok počas tlačovej konferencie. Foto: TASR - Dano Veselský

Pred zasadnutím kabinetu to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. septembra (TASR) - Polícia sa zaoberá pokračujúcimi anonymnými bombovými hrozbami v školách, Ministerstvo vnútra SR má pripravené aj preventívne riešenie, o ktorom by mali hovoriť ministri na stredajšom rokovaní vlády. Pred zasadnutím kabinetu to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Upozornil, že aj stredajšie anonymné bombové hrozby vykazujú rovnaký "modus operandi" ako v prípade incidentu masových vyhrážok v máji tohto roka. "Teda že ide o nejaký automat, to dohľadávanie bude preto zložitejšie, ale urobíme všetko pre to, aby sme rozosielateľa týchto vyhrážok vypátrali," povedal minister, ktorý upozornil, že rovnaké hrozby v stredu zaznamenali aj v Českej republike. V snahe čeliť možným opakovaniam chce Šutaj Eštok na stredajšom rokovaní vlády predstaviť návrh preventívnych opatrení. Pripustil, že ich predstaví po rokovaní aj médiám.

K medializovaným informáciám o nákupe sledovacieho systému Pegasus pre Slovenskú informačnú službu, s ktorými prišiel Denník N, povedal, že nemá o tom žiadne informácie. Spochybnil však pravdivosť novinárskych výstupov v tejto súvislosti.

K otázkam, ktorými sa v súčasnosti zaoberá koalícia, uviedol, že na stredajšej koaličnej rade sa bude hovoriť najmä o téme konsolidácie verejných financií. "Verím, že sa dohodneme aj o postupe pri septembrovej schôdzi parlamentu a s tým súvisiacimi personálnymi otázkami," uviedol. Vzťahy v koalícii označil za dobré a konštruktívne.