Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Slovensko

VIDEO:Šutaj Eštok: Záplavy hrozia najmä na západe SR a v povodí Moravy

Na snímke zľava policajný prezident Ľubomír Solák, minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS), prezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD) počas tlačovej konferencie po zasadnutí krízového štábu v súvislosti s očakávanou zvýšenou zrážkovou činnosťou v Malackách 12. septembra 2024. Foto: TASR - Jakub Kotian

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok avizuje pripravenosť Hasičského a záchranného zboru polície. V Malackách sa zhromažďuje potrebná technika.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Malacky 12. septembra (TASR) - Prípadné záplavy hrozia počas najbližších dní najmä na západe Slovenska, v povodí rieky Morava. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizuje pripravenosť Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) i polície. V Malackách sa zhromažďuje potrebná technika. Informoval o tom po štvrtkovom zasadnutí krízového štábu v priestoroch Záchrannej brigády HaZZ v Malackách.

"Musíme prijať preventívne opatrenia, aby sme čo najviac eliminovali riziká a po skončení zrážok sme pripravení s odčerpávaním vody," priblížil minister s tým, že sekcia krízového riadenia rezortu vnútra je v kontakte so starostami dotknutých obcí. "Budú informovaní o priebežných opatreniach aj o možnostiach využitia techniky," podotkol. V pohotovosti sú aj dobrovoľní hasiči.

Prezident HaZZ Adrián Mifkovič doplnil, že budú vytypované lokality a miesta, kde preventívne osadia mobilné hrádze. "Mobilné hrádze máme v dĺžke šesť a päť kilometrov," spresnil. Pri výbere lokalít podľa neho zohľadnia aj informácie zo Slovenského hydrometeorologického ústavu a Slovenského vodohospodárskeho podniku.