Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Slovensko

T. Drucker odsúdil útoky politikov a dezinformačných médií na školy

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker. Foto: TASR - Jaroslav Novák

O obsahu vzdelávania na školách by podľa Druckera nemali rozhodovať ľudia, ktorí popierajú holokaust, alebo pre ktorých je čiernym dňom histórie Slovenské národné povstanie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Modra 9. októbra (TASR) - Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) odsúdil útoky extrémistických politikov a dezinformačných médií na školy. Uviedol to v súvislosti s útokmi na gymnázium v Trenčíne, ktoré plánovalo zorganizovať spomienku na obete teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Informoval o tom po rokovaní vlády v Modre.

"Je absolútne neprijateľné, aby takáto kvalitná škola, alebo akákoľvek iná škola, bola terčom primitívnej kampane a zastrašovania," zdôraznil Drucker.

O obsahu vzdelávania na školách by podľa Druckera nemali rozhodovať ľudia, ktorí popierajú holokaust, alebo pre ktorých je čiernym dňom histórie Slovenské národné povstanie. "Vyzývam ich, aby dali deťom a školám pokoj," povedal.

Minister odmietol šírenie škodlivých ideológií na školách. "Školy sú apolitické inštitúcie a musia zostať bezpečným priestorom na vzdelávanie a výchovu detí bez politických vplyvov," uviedol. Podľa Druckerových slov majú o obsahu vzdelávania rozhodovať odborníci, nie politici.

Minister školstva upriamil pozornosť na dôležitejšie problémy na školách, ako sú šikana a šírenie dezinformácií. Pripomenul, že v rámci legislatívneho balíka, ktorý bol v auguste schválený vládou, je aj zavedenie pravidiel v prípade riešenia citlivých tém, alebo poskytovania vzdelávania nad rámec vzdelávacieho programu.