Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Taraba: Vláda bude riešiť aj možnosti odškodnenia po povodniach

Na snímke zvýšená hladina Dunaja na Tyršovom nábreží v pondelok 16. septembra 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V súčasnosti podľa neho evidujú viaceré miesta priesaky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. septembra (TASR) - Na pondelkovom zasadnutí vládneho kabinetu sa bude rokovať aj o možnostiach odškodnenia po povodniach. Avizoval to šéf envirorezortu a vicepremiér Tomáš Taraba (nominant SNS). Poukázal na to, že Slovensko situáciu aktuálne zvláda. Vyzdvihol pritom včasné zavedenie preventívnych opatrení.

"Slovensko vďaka včasným preventívnym opatreniam zvláda napriek enormným úhrnným zrážkam situáciu zatiaľ na dané pomery výborne. V okolitých štátoch vidíme obrovské materiálne škody a aj tragické udalosti. Rozhodujúce budú teraz nasledujúce dva dni," poznamenal na sociálnej sieti.

Zopakoval, že voda na Slovensku bude kulminovať od pondelka 18.00 h do utorka (17. 9.) rána. V súčasnosti podľa neho evidujú viaceré miesta priesaky. "Zatiaľ kolaps hrádze ani na Morave, ani v iných úsekoch nehrozí," doplnil. Včas sa podľa neho stihli aj práce na hradení bratislavského úseku Dunaja.