Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

Trenčiansky kraj a Úrad vlády idú bojovať proti hybridným hrozbám

Výhľad na Úrad vlády SR. Foto: TASR Michal Svítok

Spolupráca medzi TSK a Úradom vlády SR bude podľa nej na základe memoranda prostredníctvom organizovania vzdelávacích workshopov, seminárov, diskusných panelov či prednášok.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Trenčín 28. októbra (TASR) - Minimalizácia a eliminácia nástrojov hybridného pôsobenia na stredoškolákov je hlavným cieľom podpísania memoranda medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Úradom vlády SR. Informovala o tom vedúca kancelárie predsedu TSK Barbora Jánošková.

"Memorandum sa zameriava najmä na prevenciu a podporu kritického myslenia, mediálnu výchovu, ochranu ľudských práv, prácu s informáciami, boj proti dezinformáciám, konšpiráciám a ďalším online hrozbám pre študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávneho kraja," uviedla Jánošková.

Spolupráca medzi TSK a Úradom vlády SR bude podľa nej na základe memoranda prostredníctvom organizovania vzdelávacích workshopov, seminárov, diskusných panelov či prednášok. Kooperáciu nadviazali aj za účelom budovania povedomia ohľadom problematiky v územných samosprávach. Kraj a Úrad vlády SR si budú nielen vymieňať skúsenosti a príklady dobrej praxe, ale aj spolupracovať pri organizovaní rôznych vzdelávacích podujatí.