Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Slovensko

Polícia upozorňuje poskytovateľov ubytovania cez aplikácie na zlodejov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Poskytovateľom ubytovania odporúčajú dostatočne zabezpečiť miesto na odkladanie kľúčov, nainštalovať kamerový systém a zvýšiť kontrolu prenajímaných nehnuteľností.

Bratislava 1. júla (TASR) - Bratislavská polícia upozorňuje poskytovateľov ubytovania prostredníctvom aplikácií na zlodejov. V poslednom období zaznamenala viacero prípadov krádeží. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Podľa doposiaľ zistených informácií neznámi páchatelia sa do priestorov prenajímaných bytov najčastejšie dostanú tak, že vylomia bezpečnostnú schránku. Z nej vyberú kľúče alebo čip od vstupných dverí ubytovania, odkiaľ následne odcudzia elektroniku a iné cennosti," priblížili policajti.

Poskytovateľom ubytovania odporúčajú dostatočne zabezpečiť miesto na odkladanie kľúčov, nainštalovať kamerový systém a zvýšiť kontrolu prenajímaných nehnuteľností. Podotkli, že v prípade podozrenia zo spáchania akéhokoľvek trestného činu v súvislosti s prenájmom bytu prostredníctvom ubytovacích aplikácií je potrebné kontaktovať políciu.