Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Úrad posudzuje prepracované ozdravné opatrenia k hospodáreniu VšZP

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Úrad avizoval, že k opatreniam sa vyjadrí až po ich finálnom posúdení a vyhodnotení.

Bratislava 30. júla (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) naďalej posudzuje prepracované ozdravné opatrenia štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) na zefektívnenie jej hospodárenia. Vyjadrí sa k nim až po finálnom posúdení. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa úradu Monika Beťková.

"Vzhľadom na rozsah a štruktúru navrhovaných opatrení sú niektoré opatrenia konzultované aj so samotnou VšZP, a to najmä z pohľadu ich reálnej aplikácie a vyčíslenia finančného dosahu. K tejto problematike malo vedenie úradu s vedením VšZP pracovné stretnutie aj v pondelok (29. 7.)," uviedla.

Úrad avizoval, že k opatreniam sa vyjadrí až po ich finálnom posúdení a vyhodnotení. "Termín nateraz nevieme predpokladať," dodala hovorkyňa.

Prepracované opatrenia predložila štátna poisťovňa úradu 17. júla. Prvý návrh predstavila už začiatkom mesiaca. Úrad ich vtedy označil za nedostatočné. VšZP vtedy avizovala, že akceptuje odporúčania ÚDZS a je pripravená skorigovať opatrenia v súlade s nimi. Opatrenia majú znížiť stratu štátnej poisťovne, tá sa v roku 2024 očakávala vo výške 169 miliónov eur.