Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

VIDEO: V Komárne sa stretli lídri SR, Srbska a Maďarska

Na snímke zľava prezident Srbska Aleksandar Vučič, predseda vlády SR Robert Fico a predseda vlády Maďarska Viktor Orbán počas summitu lídrov Slovenskej republiky, Srbska a Maďarska k nelegálnej migrácii v Komárne 22. októbra 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na schôdzku pricestovali aj ministri vnútra zúčastnených krajín.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Komárno 22. októbra (TASR) - Lídri Slovenska, Srbska a Maďarska pricestovali v utorok do Komárna, kde budú rokovať o nelegálnej migrácii. Predseda vlády SR Robert Fico, prezident Srbskej republiky Aleksandar Vučič a predseda maďarskej vlády Viktor Orbán budú hovoriť o potrebe ochrany vonkajších hraníc Európskej únie, ako aj o posilňovaní regionálnej spolupráce, informuje spravodajca TASR.

Témou schôdzky budú aj inovatívne riešenia na zastavenie nelegálnej migrácie do Európy. Podľa tlačového odboru Úradu vlády SR dlhodobým postojom Slovenska je, že nelegálnu migráciu je potrebné riešiť ešte pred hranicami Únie, na čom sa zhodujú aj predstavitelia Maďarska a Srbska.

Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico a prezident Srbska Aleksandar Vučič počas summitu lídrov Slovenskej republiky, Srbska a Maďarska k nelegálnej migrácii v Komárne 22. októbra 2024.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico a predseda vlády Maďarska Viktor Orbán počas summitu lídrov Slovenskej republiky, Srbska a Maďarska k nelegálnej migrácii v Komárne 22. októbra 2024.
Foto: TASR - Jaroslav Novák




Na schôdzku pricestovali aj ministri vnútra zúčastnených krajín.


(spravodajca TASR Ladislav Vallach)