Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

V Modre sa bude vláda venovať témam regiónu i výnosu z emisných kvót

Snímka z rokovania vlády SR. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Témou rokovania bude aj prerozdelenie výnosu získaného z dražieb emisných kvót. Environmentálny fond bude mať v budúcom roku z týchto zdrojov k dispozícii vyše 284 miliónov eur.

Bratislava 9. októbra (TASR) - Analýza sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov okresov Malacky a Pezinok s návrhmi na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti bude prioritným bodom ďalšieho výjazdového rokovania vlády. V stredu predpoludním sa aj za účasti predstaviteľov samospráv uskutoční v Modre.

Témou rokovania bude aj prerozdelenie výnosu získaného z dražieb emisných kvót. Environmentálny fond (EF) bude mať v budúcom roku z týchto zdrojov k dispozícii vyše 284 miliónov eur.



Vláda by mala takisto určiť Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline a Úrad verejného zdravotníctva SR za priamych prijímateľov prostriedkov z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti. Žilinská nemocnica má peniaze využiť na rekonštrukciu očného a chirurgického pavilónu, ÚVZ na dobudovanie laboratória pre diagnostiku vysoko nebezpečných biologických látok.

Po zasadnutí vlády majú tiež podpísať Memorandum o spolupráci v oblasti vedy, výskumu, vzdelávania a podpory vinohradníckeho, vinárskeho a ovocinárskeho sektora v Slovenskej republike. Signatármi budú predstavitelia ministerstiev životného prostredia i pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, zástupcovia samospráv, akademického sektora i výskumu v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva.