Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 4. novembra (TABLET.TV) -Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Šéf parlamentu by mal dnes vyhlásiť termín konania parlamentných volieb
Bratislava

Predseda parlamentu Andrej Danko by mal oznámiť termín, v ktorom sa budú konať budúcoročné parlamentne voľby. Pravdepodobne to bude 29-ty február 2020. Danko to naznačil už skôr, presný termín vám povieme zrejme dnes. Šéf parlamentu sa domnieva, že vláda by mala dovládnuť a je potrebné zodpovedne schváliť štátny rozpočet a prijať potrebné zákony, ktoré by mali reagovať na súčasný stav v slovenskej justícii.



Premiér Peter Pellegrini si pozrie ukážky ťažby dreva Lesov SR
Hrochoť

Premiér Peter Pellegrini má dnes pracovný program na strednom Slovensku. V obci Hrochoť má v pláne stretnúť sa s generálnym riaditeľom spoločnosti Lesy Slovenskej republiky. Následne sa presunie na Kyslinky, kde si pozrie ukážky ťažby, kalamitísk a sadenia. Napokon – v Kriváni – si Peter Pellegrini pozrie Prezentáciu spoločnosti Lesy a bude rokovať s ich predstaviteľmi a zástupcami Odštepného závodu Kriváň.

Proces v kauze zmeniek pokračuje výsluchom dcéry Mariana K.
Bratislava

Pred Špecializovaným trestným súdom dnes opäť pokračuje pojednávanie v kauze zmeniek TV Markíza. To predchádzajúce predseda senátu prerušil s tým, že sa bude pokračovať práve dnes, a to výsluchom dcéry obžalovaného Karolíny Kočnerovej. Tú navrhol vypočuť samotný obžalovaný a predložil k návrhu aj prepis komunikácie svojej dcéry s Petrom Tóthom cez šifrovanú aplikáciu Signal. Peter Tóth svedčí proti obžalovanému Marianovi K. aj v tomto procese. Poskytnutý prepis má podľa obžalovaného Mariana K. preukazovať, že Tóth je "klamár."

Dni ekomobility prinesú salón elektrických dopravných prostriedkov
Prešov

Prešovský spravodajca TASR prinesie informácie z tlačovej besedy Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove. Budú na nej hovoriť na tému Dní ekomobility. V rámci nich sa má uskutočniť najväčší salón elektrických dopravných prostriedkov na východnom Slovensku. Podrobnosti dodáme počas dňa.

Slovenskí hokejisti sa stretnú pred Nemeckým poháram
Bratislava

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa od siedmeho novembra predstavia na tradičnom Nemeckom pohári. V Krefelde sa postupne stretnú so Švajčiarskom, olympijským výberom Ruska a s domácim Nemeckom. Tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay nominoval do kádra aj troch nováčikov - obrancu Vojtecha Zeleňáka a útočníkov Andreja Kollára a Jakuba Sukeľa. Dnes sa slovenskí reprezentanti stretnú v Bratislave na prvom zraze a uvidíme, aké novinky má reprezentačný tréner a generálny manažér.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher